Startsida     Populära Vykort     Skrivbordsunderlägg     Spela spel     Hjälp
Snabblänkar: Grattiskort   Vänskap   Kärlek   Julkort
 
Helgafton - helgaftnar i Sverige
Helgafton är dagen innan en helgdag och är i regel jämställda med helgdagar, dvs. är arbetsfria. Svenska helgdagsaftnar delas in i fasta helgdagsaftnar och rörliga helgdagsaftnar. De fasta helgdagsaftnarna infaller under fasta datum varje år och dem rörliga helgdagsaftnarna infaller under olika datum varje år. Klicka på respektive helgdagsafton nedan för att läsa mer om just den helgaftonen:

I Sverige är nedanstående helgdagsaftnar som är jämställda med helgdagar. Klicka på respektive helgdagsafton nedan för att läsa mer om just den helgdagsaftonen:

Helgdagsaftnar Datum då helgdagsaftnarna infaller
Påskafton Dagen innan påskdagen
Midsommarafton Dagen innan midsommardagen
Julafton/ dopparedagen 24 december - dagen före juldagen
Nyårsafton 31 december - dagen före nyårsafton

Andra helgdagsaftnar i Sverige

Andra helgdagsaftnar än ovanstående är i regel inte arbetsfria enligt gällande avtal på arbetsmarknaden. Däremot är det vanligt att många arbetsplatser genom åren avtalat sig till ledighet genom att arbeta lite mer på andra dagar och det är då en s.k. halvdag. Detta gäller till exempel nedanstående helgdagsaftnar. Klicka på respektive helgdagsafton nedan för att läsa mer om just den helgdagsaftonen:

Helgdagsaftnar Datum då helgdagsaftnarna infaller
Trettondagsafton 5 januari
Skärtorsdagen Torsdagen före påskdagen
Valborgsmässoafton/Valborg 30 april
Dagen före alla helgons dag Dagen före alla helgons dag
   


Huruvida man är helt eller halvt ledig på de helgdagsaftnar som inte är att jämställa med helgdag (såsom valborgsmässoafton) regleras i regel i kollektivavtal.

   
 
 
 
Vykort.com - skicka gratis vykort, julkort, kort, e-kort, e-vykort, födelsedagskort, grattiskort, inbjudningskort, gratulationskort, tackkort, bröllopskort, sommarkort,
dopkort och namnsdagskort, påskkort på nätet, online för alla tillfällen i Sverige såsom jul, födelsedag, alla hjärtans dag, kalas, mors dag, påsk, namnsdag, krya på dig,
barnkalas fars dag, inbjudning, tack, fest, grattis, inbjudan, bröllop, dop, årstider och halloween.

Vykort, e-kort, e-vykort och kort är ett enkelt sätt att visa din omtanke, nyfunna kärlek eller vänskap till din vän, barn, pojkvän, flickvän, far, mor, släkt, syster eller bror.
Skicka gratis vykort, kort som är animerade, roliga, digitala, elektroniska, gamla, riktiga, fräcka, virtuella, elektroniskt, erotiska, rörliga, med blommor och musik,
handgjorda kort eller skapa egna vykort med egna bilder, julbilder eller eget foto på ditt barn på nätet eller online.

Skicka virtuella presenter och julklappar - julhälsningar för att önska god jul eller en hälsning eller hälsningar för t.ex. önska ett gott nytt år, en glad påsk, gratulera
någon på födelsedagen eller säga grattis på namnsdagen, alla hjärtans dag, morsdag och farsdag, lycka till, saknar dig, hör av dig och krya på dig.

Spela spel gratis - spela roliga, online, action, Mahjong, Harpan, Sudoku, Tetris, Yatzy, Hänga gubbe, bilspel, flash spel nya spel.

Ladda ner Ladda ner gratis bakgrundsbilder, skrivbordsunderlägg skärmsläckare och skrivbordsbilder till din dator eller mobil.

Policy för hantering av epost-adresser samt cookies

Powered by 4../images
Copyright
4homepages.de